La Milana
El nom de la Milana prové del paratge on es conreen les quatre varietats i de l’esposa del Sr. Milà, que era l’encarregada de treballar la terra i era coneguda popularment com la Milana.
Varietats de raïm:
Caladoc, Ull de Llebre (Tempranillo), Merlot
Elaboració i criança:
La Milana són 11 terrasses que fan un total de 7 ha. al voltant de l’actual masia de Can Milà de la Roca. En aquesta zona fa uns 150 anys hi conreava directament l’esposa del Sr. Milà, d’aquí li ve el nom de la Milana. El cupatge de les tres varietats és la justa proporció que donen cadascuna de les vinyes, el que contribueix encara més a que puguem parlar d’un vi de finca i que probablement per això té una harmonia i expressió màxima del lloc d’on procedeix.
L’Abellerol de l’etiqueta és símbol de la biodiversitat d’aquesta finca de 120 hectàrees, de les quals només 40 són de vinya
Vi elaborat amb les varietats caladoc, ull de llebre i merlot provinents de les 11 parcel·les que tenim a Can Milà de la Roca, a Lavern.
Elaboració
Verema i selecció manual en taula de tria. Fermentació i maceració de 8 dies a 25ºC amb dos remuntatges diaris. No es va clarificar ni estabilitzar al fred. Es va fer una lleugera filtració.
Criança
Botes noves de roure francès de 225 litres durant 18 mesos.
Nota de tast del celler:
• Vista: Capa mitja
• Nas: Aroma potent, expressiva amb fruita fresca, vermella, però amb un rerefons de roure cremós, ebenisteria, cacau fi i balsàmics.
• Boca: És afruitat en boca, lleuger, gustós, gras i amb una acidesa molt equilibrada.
Consells i maridatges:
És un vi elegant, fresc però amb caràcter, un vi per gaudir i, si es vol, guardar per observar-ne la brillant evolució.
Formatges, carns, caça i guistas.
Premis i reconeixements:
Guia Peñín 2020: 92 pts.