Efecte Ancestral
Viu l'efecte papallona d'Albet i Noya!
LA NATURALESA
Varietats de raïm:
100% Xarel·lo
Elaboració i criança:
Un Clàssic Penedès valent, sense sulfits afegits i elaborat amb el mètode ancestral. En aquest vi no s’hi han afegit ni llevats ni sucres per fer una segona fermentació. És un brut natural. Només xarel·lo ecològic 100 % de les muntanyes d’Ordal.
Elaboració
No s'hi afegeixen sulfits en cap moment del seu procés d'elaboració, per això primer el most i després el vi, es mantindrà en unes condicions d'higiene i asèpsia totals, protegint-lo en tot moment amb gasos inerts, per impedir la seva oxidació. Els propis sucres residuals de la primera fermentació són els que han utilitzat els llevats per fer la segona fermentació en ampolla. Després del degorjat no se li afegeix cap tipus de licor ni SO2.
Envelliment en rima
>40 mesos.
Nota de tast del celler:
• Vista: De bombolla delicada i persistent.
• Nas: Àmplia gamma de fruita blanca madura.
• Boca: Equilibri perfecte entre una acidesa fresca i una qualitat sedosa en boca de gran complexitat. El concepte de mineralitat té la màxima expressió en aquest escumós.
Consells i maridatges:
Aperitius, postres i fruita.